Torroella vol solucions estratègiques per acabar amb els moviments de sorra i pal·liar la pujada del nivell del mar

L'ajuntament de Torroella de Montgrí avisa que els efectes del canvi climàtic sobre el mar i la sorra de les platges són un problema que cal combatre amb urgència.
This text will be replaced
Intervé: Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí
 
Els darrers 25 anys, el nivell del mar a l'Estartit ha pujat 10 centímetres i segueix ascendent. Una situació que empitjora quan hi ha temporal marítim. El cas paradigmàtic al municipi estartidenc és el de Griells, una urbanització dels anys 60 i 70 on l'Estat hi ha hagut d'intervenir per evitar les destrosses causades pels temporals i garantir la seguretat dels veïns.
 
Des del govern local avisen que cal pensar de forma estratègica per preparar-se pel futur i de fet, els propis veïns han començat a buscar solucions. Es tracta però d'una qüestió però que supera les possibilitats tècniques d'un ajuntament, motiu pel qual s'està treballant per fer entendre a Costes de l'Estat que aquest és un reclam prioritari. 
 
Costes per la seva banda ha afirmat que valorarà els estudis presentats tant pels veïns de Griells com pel Club Nàutic i ha avançat que ha desenvolupat un estudi per evaluar el retrocés de la platja dels Griells i quines mesures el poden atenuar.