"Un món canviant", tema de debat a l'XI Jornada de Política Internacional de Torroella de Montgrí

Europa i el món es troben en una cruïlla. La situació actual està regida per l'incertesa i el dubte davant un canvi de paradigma que ja està començant a tenir els seus primers brots, com poden ser l'elecció de Donald Trump com a president dels Estats Units, l'auge de l'extrema dreta al vell continent o la crisi dels refugiats. Amb aquest punt de partida com a eix central es va vertebrar l'XI Jornada de Política Internacional del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí
 
This text will be replaced
Intervé: Gerard Cruset, Director del Museu de la Mediterrània
 
Davant un sistema vigent que trontolla i un món ple de canvis encara per venir, a Torroella aquest dissabte es va analitzar perquè s'ha arribat fins on s'ha arribat i es va intentar endevinar què ha de venir encara, tot això dins el marc d'una jornada de debat que arriba a la seva onzena edició molt consolidada i que va comptar amb figures de renom relacionades amb l'entorn de la política europea.
 
Va obrir foc el representant de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Terradellas, i el van seguir Lloyd Milen, cònsol del Regne Unit a Barcelona, Eliseo Oliveras, analista d'El Periódico, Josep Maria Terricabras, eurodiputat d'ERC i Jordi Xuclà, diputat de Convergència al Congrés.
 
Quan van acabar les cinc conferències tots els ponents van participar en un debat moderat per l'economista Xavier Ferrer, coordinador de la Jornada conjuntament amb el periodista i regidor de l'Ajuntament de Torroella Josep Martinoy. L'XI Jornada de Política Internacional, amb el nom d'"Un món canviant", era gratuïta i de lliure accés per a tothom que ho desitgés.