El Parlament elimina el correbous de Torroella

Aquesta imatge no es tornarà a produir a Torroella de Montgrí. El Parlament de Catalunya ha aprovat treure el municipi torroellenc del llistat de pobles catalans que celebren la festa de les vaquetes. 
This text will be replaced
La decisió ha prosperat per dos vots de diferència. El Parlament ha aprovat per 46 vots a favor i 44 en contra que el municipi baixempordanès no torni a acollir un espectacle de correbous. D'aquesta manera, la Penya San Marcos, encarregats de l'organització de les vaquetes, hauran d'aparcar la festa.
 
L'eliminació del correbous posa punt i final a la polèmica del correbous que va néixer la primavera de l'any passat quan l'Ajuntament de Torroella va aprovar per majoria la moció del Pacma. Una votació que va dividir al govern del moment fins a tal punt que Esquerra va decidir trencar el pacte que havien signat després de les eleccions ja que, segons l'avui alcalde Josep Maria Rufí, el llavors alcalde Jordi Cordón no havia respectat la voluntat del ple municipal. 
 
A l'estiu Rufí presentava una moció de censura que el portaria a l'alcadia amb un nou pacte acordat amb UPM, LEST i la CUP.
 
Avui amb la supressió de les vaquetes aprovada pel Parlament, es posa fi a les vaquetes a Torroella, tot i que Jordi Cordon assegura que si hi ha un canvi en el govern municipal i el seu partit torna a liderar l'Ajuntament demanarà la inclusió de nou del correbous a la llista de festes tradicionals amb aquest tipus d'animals.