Desallotjen el CSA Obrador de Torroella

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest matí el Centre Social Alliberat l'Obrador de Torroella de Montgrí i un immoble de la mateixa finca on hi vivien cinc persones sense recursos des de feia sis anys. La finca, sota amenaça judicial des del mes de maig passat, està situada al carrer Sant Agustí i és propietat d'Aliseda Immobiliària, del grup del Banc Popular.  
 
El maig de l'any passat un grup de veïns va ocupar un vell casalot abandonat amb l'objectiu de crear-hi l'Obrador, un espai on fer-hi activitats de caràcter social i cultural.  L'edifici estava deshabitat, abandonat i en procés de deterioració des de fa molts anys. Des de llavors han estat fent diverses activitats, algunes d'elles amb col·lectius socials o esportius del municipi. 

Desvinculació parcial

El mes de març, però, el nucli que va ocupar l'edifici es va desvincular de la seva gestió directa per problemes d'agenda i perquè s'havia escapat del control de la pròpia assemblea. Van denunciar algunes destrosses, sabotatges i destrosses fetes per gent externa al projecte.
 
Malgrat aquest desvinculament l'assemblea va decidir mantenir-se activa i fer activitats al patí de la finca i l'skateparc. 

Suport de Poble Lliure i casals okupats

Aquest matí operaris han desallotjat les cinc persones que hi havia dins la finca i han segellat l'entrada.  El Centre Social Alliberat l'Obrador ha rebut el suport de Poble Lliure (una de les dues branques polítiques de la CUP)  i d'alguns col·lectius okupes com el Casal 4 Rius de Girona, també amenaçat per desallotjament.