El CN Estartit iniciarà les obres de l'Espai Medes després de Pasqua

Després de Setmana Santa començaran les obres del futur Espai Medes de l'Estartit. El Club Nàutic l'Estartit és el primer que aposta econòmicament per aquest centre d'interpretació de l'ambient marí del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter que necessita d'una inversió total d'1 milió i mig d'euros.
This text will be replaced
INTERVÉ: Genís Dalmau, president de l'EMD de l'Estartit
 
Dins la remodelació de la dàrsena esportiva del port estartidenc el Club Nàutic ha reservat un espai que ha d'acollir aquest centre de visitants. S'ubicarà al moll central i es finançarà amb aportacions públiques però també privades. De fet el primer en buidar la butxaca ha estat el Club Nàutic que posa 400 mil euros per iniciar les obres del continent de l'Espai Medes. Abans de l'estiu volen que aquesta obra estigui llesta i l'Ajuntament i l'EMD de l'Estartit tindran fins a finals d'any per acabar-hi d'invertir el que calgui per acabar l'edifici. Un cop fet l'equipament caldrà omplir-lo de contingut i això recau en mans dels gestors del Parc Natural que destinaran 300 mil euros al projecte museogràfic. El calendari dóna tot l'any 2018 al Parc Natural per enllestir l'Espai Medes amb l'ajuda econòmica també de subvencions que puguin arribar de la Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya o Unió Europea.
 
 
L'Espai Medes serà un centre d'interpretació del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter desinat a donar més informació del parc als veïns del poble, als escolars i estudiants que el puguin visitar i als turistes que arriben a l'Estartit. S'ha de convertir en un valor afegit a l'oferta turística del municipi i vol mostrar la riquesa de la flora i la fauna que conviuen al parc, les dades meteorològiques registrades i què ha comportat la protecció de l'espai