L'Ítaca s'enlaira amb més essència i concerts que mai

El vendaval d'un IVA cultural indecent no ha impedit que l'Ítaca es continuï enlairant i malgrat totes les turbulències, ho fa més que mai. El festival de cultura i acció de l'Empordà ha presentat a La Pera una edició rècord amb un 25% més d'espectacles, nous escenaris, artistes premiats i internacionals i el desambarcament a Barcelona. 
 
This text will be replaced
 
Intervenen: Franc Arnau, director Ítaca; Joan Chamorro, jazzista
 
La programació 'Més Ítaca que mai' reforça el seu contingut reivindicatiu amb actuacions en 9 municipis. La denúncia social de Zoo, el clam feminista de Roba Estesa, la defensa de la llibertat d'expressió de César Strawberry,  el rescat de la tradició musical de Sanjosex i Belda , el pacifisme de Yale Deckenbaum o la irreverència d'Albert Pla Tortell Poltrona són alguns dels exemples d'aquesta marca Ítaca. Sense oblidar noms internacionals com el ska de Dr Ring Ding, formen part d'un cartell amb 21 propostes musicals i tres de teatrals. 

10 anys de JazzPera i reforç Festa Sant Joan

Cinc anys d'Ítaca però 10 de l'embrió que ha permès arribar fins aquí. El Jazzpera compleix una dècada amb un espectacle titulat la Màgia de la Veu amb sis noies, la més coneguda Andrea Motis, dirigides per Joan Chamorro.
 
El Jazzpera és un dels subfestivals d'aquest Ítaca que repeteix la pujada al Montgrí el 28 de maig maridada amb un tast de vins de l'Empordà i amb Pau Riba i Guillem Roma de mestres de cerimònies. 
 
També surt reforçada la Festa de Sant Joan amb un doble concert gratuït el primer dia i de pagament el segon i zona d'acampada a preus mòdics a l'Estartit. ZooLágrimas de SangreDef Con Dos, Ítaca BandSara HebeRoba Estesa i l'Hora del Joglar formen part del cartell d'aquest subfestival de la revetlla. 

El Festival desembarca a Barcelona

El Festival desembarca per primer cop a Barcelona mantenint la seva essència empordanesa. Ho farà l'1 de juny a Luz de Gas amb Yale Deckelbaum, artista coneguda per haver musicat la banda sonora de la March Of Hope que a l'octubre va unir israelians i palestins per la pau. 
 
Aprofitant l'escenari de les havaneres de Calella el 2 de Juliol s'ha programat un concert de Mishima. 

Pomes, com argúcia legal per burlar l'IVA del 21%

Com cada any l'Itaca vendrà pomes amb una entrada de regal. Una argúcia legal per saltar-se l'IVA del 21% quan encara no s'ha fet efectiva la rebaixa anunciada pel Govern Espanyol. Mig euro d'aquestes entrades, a més, anirà desticada a Proactiva Open Arms, l'ONG que salva refugiats en el seu èxode pel Mediterrani fugint de les guerres d'Iraq i Síria. 
 
L'Ítaca s'enlaira mantenint el lligam cultura reivindicació social, que segons com, són dues cares de la mateixa moneda.