El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí inaugura l'exposició "Els paisatges a la taula"

Un dia l'escriptor Josep Pla va dir que "la cuina d'un país és el seu paisatge a la cassola" I és que per comprendre la nostra cuina primer cal observar el nostre paisatge. De fet, molt del que mengem encara ens parla de la nostra cultura. Aquest concepte és exactament el que vol explicar l'exposició "Els paisatges a la taula" que acull el Museu de la Mediterrània des d'aquest divendres fins al 5 de juny i que es complementa amb les jornades de Cuina i Salut de Torroella de Montgrí.
Intervé: Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània
 
A través de diversos elements relacionats amb la cuina i el cultiu, l'exposició reflexiona sobre l'evolució de la gastronomia catalana al llarg de la història i com el paisatge ha condicionat el menjar que ens arriba a les nostres taules. Del sector primari que cultiva i conrea el territori fins que arriba a casa nostra.
 
La mostra també fa referència a la pèrdua important del coneixement local i tradicional provocada per la globalització. Aquest fenomen ha transformat inevitablement la nostra manera de produir i consumir com també ha afectat la varietat de productes que actualment podem trobar al nostre abast.
 
La voluntat de l'exposició doncs, també és la de reflexionar sobre tot allò que ens ha portat la nostra terra i com la rebem actualment. Com la globalització econòmica està esborrant bona part dels perfils del paisatge conegut i n'està construint de nous.