Homenatge a Achúcarro al 37è Festival de Músiques de Torroella de Montgrí

Del 29 de juliol al 20 d'agost, torna el Festival de Músiques de Torroella de Montgrí en la seva 37a edició. L'homenatge al pianista bilbaí Joaquín Achúcarro, que hi ha actuat de forma ininterrompuda els darrers 25 anys, és un dels plats forts d'aquesta edició. Achúcarro obrirà el festival amb el Concert per a piano i orquestra en La menor de Grieg i les Noches en los jardines de España de Falla amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Rubén Gimeno. 
This text will be replaced
Un any més, la música antiga té un destacat protagonisme en la programació del Festival de Torroella amb set concerts al voltant de tres compositors: Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, i Claudio Monteverdi i els seus contemporanis a Venècia.
 
En música de cambra, els joves guitarristes Jens Franke i Jørgen Skogmo faran reviure, recuperada de l’oblit, l'obra del compositor torroellenc Josep Ferrer i Esteve. Destaca també el Cuarteto Quiroga amb un repertori de música espanyola i llatinoamericana d'autors com Arriaga, Halftter o Ginastera o la presència de la famosa Acadeny of St. Martin in the Fields.  
 
Pel que fa a noves modalitats de concerts, destaca The vivaldi Project, una reinterpretació contemporània de l’Stabat Mater de Vivaldi de Soqquadro Italiano, un grup innovador  que mescla disciplines com el  cant, la dansa, la música, el teatre o arts visuals.  
 
El festival comptarà també enguany amb un altre habitual com és Jordi Savall amb el seu viatge musical, un recital de piano de Grigory Sokolov i una passejada pels contes clàssics amb la proposta familiar El bosc de Grimm. 
 
Una de les principals novetats d'enguany serà que el Fringe de Torroella coincidirà amb el festival i esdevindrà del 27 al 30 de juliol un punt de trobada perquè els joves músics puguin coincidir i establir relacions amb els professionals consolidats.