Es venen a l'Estartit les primeres sèpies amb el segell de qualitat del Projecte Sèpia

Aquestes són les primeres sèpies que es venen a l'Estartit i que formen part del Projecte Sèpia, una iniciativa de biòlegs i pescadors per afavorir la reproducció d'aquesta espècie i assegurar-ne així la pesca.
This text will be replaced
INTERVÉ: Boris Weitzmann, biòleg impulsor del Projecte Sèpia
 
Aquest dimarts pescadors implicats amb el projecte portaven en aquest restaurant de l'Estartit la primera captura de sèpies amb l'etiqueta 'Projecte Sèpia'. Per celebrar-ho s'ha convidat a tots els actors que d'una o altra manera formen part o donen suport al projecte i junts han festejat a taula les sèpies acabades de pescar.
 
El Projecte Sèpia es desenvolupa amb els pescadors de l'Escala i l'Estartit i va iniciar-se fa 1 any. Els pescadors recullen els ous de sèpia i calamar que queden enganxats a les xarxes durant la jornada de pesca i els porten a un viver, controlen els ous i quan calculen que comencen a eclosionar els posen en unes incubadores al mar. Quan les sèpies i els calamars ja són juvenils poden sortir per sí sols de la gàbia.
 
Projecte Sèpia està format pel biòleg Boris Weitzmann, el pescador artesanal i escalenc Isaac Moya i pescadors de l'escala i l'Estartit. Aquest any s'ha fet un pas més millorant les incubadores que els mateixos impulsors del projecte han creat. També es posen noves sepieres visitables. Aquesta setmana se'n col·locarà una línia a 2-3 metres de profunditat davant la platja de l'Estartit perquè qui ho vulgui amb tub i ulleres ho pugui visitar.