Torroella de Montgrí s'adhereix al programa Apropa Cultura per promoure l'oci inclusiu

Promouen la transformació social a partir de la cultura i l'accessibilitat a l'oci inclusiu. Aquesta és la feina que fa Apropa Cultura una xarxa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer que la cultura sigui accessible per a tothom
This text will be replaced
Intervé: Sònia Gainza, directora d'Apropa Cultura/ Roser Font, regidora d'Acció Social de Torroella de Montgrí
 
Ja són 19 ciutats les que estan adherides en aquesta plataforma. Al Baix Empordà hi ha el Centre Tramuntana de Palafrugell i el Centre Convenis Franciscans de la Bisbal, dues entitats que en aquest cas treballen amb persones que tenen discapacitats psíquiques. Aquest dijous han explicat la seva experiència com a membres de Apropa Cultura a Torroella de Montgrí. Un dels darrers municipis que s'han adherit al programa.
 
Tant el consistori de Torroella com el Festival de Música Joventuts Musicals s'adhereixen en aquesta iniciativa. A partir d'ara, formaran part de Apropa Cultura i això implica que hauran de reservar un 2% de l'aforament de qualsevol esdeveniment cultural pels col·lectius amb risc d'exclusió. Per altra banda, les entitats socials que si apuntin podran sortir en grup per gaudir dels concerts, festivals i museus de Torroella a preus molt assequibles.
 
La reunió d'aquest dijous a l'Espai Ter ha servit per fer oficial l'adhesió de Torroella al programa però també per conscienciar de la importància de l'accessibilitat a la cultura, sobretot en col·lectius de rehabilitació de la droga, discapacitats psíquiques o la gent gran.