Rentat de cara al safreig públic de Torroella

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha fet un rentat de cara a un dels elements patrimonials de la vila, es tracta del safreig públic que data del 1929 i del que n'han dignificat l'aspecte.
This text will be replaced
INTERVÉ: Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí 
 
La brigada municipal n'ha  arranjat la paret que es trobava en molt mal estat. S'ha repicat i remolinat i finalment una mà de pintura. A més d'embellir l'espai, cada vegada més freqüentat per trobar-se davant de l'auditori Espai Ter, el govern municipal en destaca el valor patrimonial tan vinculat amb l'aigua del Ter que dóna vida a Torroella.
 
S'ha aprofitat l'actuació per netejar-ne de l'aigua i extreure els sediments que restaven dipositats al seu fons.
 
La seva millora es complementarà amb l'asfaltatge del tram de carrer del Ter comprès entre la plaça Quintana i Combis i el carrer del Safareig.
 
Aquest safareig va construir-se l'any 1929 i va estar en funcionament durant pràcticament quatre dècades. Va tenir una gran importància històrica i social, ja que les dones de Torroella l'utilitzaven per anar a rentar la roba, la qual cosa el van convertir en el centre d'una activitat social molt intensa. Se'n va perdre l'ús quan la mecanització i l'ús dels electrodomèstics van canviar els costums de la població.