L'Estartit no tindrà fira d'atraccions per la Festa Major de Santa Anna

Aquest estiu no hi haurà fires a la Festa Major de l'Estartit, aixó ho ha decidit l'Entitat Municipal Descentralitzada després d'intentar negociar sense èxit una nova ubicació pels firaires.
Des de l'EMD ja l'any passat van comunicar als firaires que s'acabava el model de fires que proposaven a l'aparcament de la platja. També els van comunicar que volien que la fira durés menys dies i l'horari fos més reduït.
 
This text will be replaced
INTERVÉ: Genís Dalmau, president de l'EMD de l'Estartit
 
Tot i que els firaires ho sabien des de fa mesos aquesta última setmana s'han negat a acceptar les condicions del govern de l'Estartit provocant situacions molt tenses i violentes en les darreres reunions. Per tot plegat aquest dilluns l'EMD ha transmès al president de l'Associació de Firaires de les comarques Gironines la decisió presa de suspendre la fira. La decisió ha arribat després de les amenaces rebudes pel col·lectiu de firaires, la negativa de voler negociar el canvi d'ubicació i diverses manifestacions al nucli tallant la carretera o fent una caravana amb els camions de la fira.
 
Des de l'EMD proposaven que les atraccions de la fira s'ubiquessin en aquest aparcament que hi ha just a l'entrada de l'Estartit, segons el president de l'Entitat Municipal Descentralitzada es tracta d'un espai que tothom que entra o surt de l'Estartit veu. Conscients del creixement desmesurat que havia patit la fira d'atraccions en els darrers anys se'ls demanava a més que la durada de la fira fos més curta i l'horari d'obertura de les atraccions al públic també es reduís.
 
Presa la decisió de suspendre la fira durant la Festa Major de Santa Anna, d'aquí a un mes, els polítics i tècnics de l'Estartit ja estan pensant en propostes lúdiques alternatives per la mainada.
 
En les properes setmanes acabaran de concretar quina serà aquesta oferta alternativa a la fira i conviden als firaires a repensar-se instal·lar les atraccions a la nova ubicació proposada de cara a l'estiu vinent.