PDeCAT i COET volen una consulta popular per decidir el futur de les vaquetes

El PDeCAT i el COET de Torroella de Montgrí volen sotmetre les vaquetes a una consulta popular. Els dos grups, que sumen un 33% de representació al consistori, estan estudiant forçar un ple extraordinari després de la negativa de l'actual govern a passar pel plenari d'aquest dijous una moció del PDeCAT demanant votar aquesta qüestió. 
This text will be replaced
Intervé: Jordi Cordón, portaveu del PDeCAT a Torroella de Montgrí
 
Ho farien per mitjà d'una moció monogràfica demanant que sigui la ciutadania qui decideixi sobre el futur dels correbous a la vila. 
 
Malgrat que les vaquetes de Torroella van quedar fora de l'annex de la llei de correbous del Parlament de Catalunya, aquests encara es poden celebrar. L'entitat organtizadora, en aquest cas la Penya San Marcos, ha de demanar un permís municipal acreditant que es tracta d'una activitat que va celebrar-se l'any anterior i que té un caràcter tradicional, paràmetres que es compleixen. Feta la tramitació però, tant des de l'entitat com des dels grups a la oposició favorables a les vaquetes, critiquen l'ajuntament per no accedir a votar i donar una resposta en ferm. 
 
La polèmica pels correbous va ser el detonant de la moció de censura contra Jordi Cordón ara fa un any. Des del PDeCAT mantenen el seu suport a l'activitat assegurant que mentre hi hagi respecte als animals, la seva obligació és estar al costat de les entitats.