Torroella congela la majoria de taxes i impostos i abaixa les escombraries

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit congelarà, un any més, els impostos i taxes municipals i continuarà reduint d'endeutament.
This text will be replaced
 
Així s'ha explicat i votat en el ple d'ahir. La proposta d'ordenances fiscals per al 2018  presenta, com a novetat més remarcable, una nova reducció en la taxa d'escombraries, d'un 3% en el cas de les domèstiques i un 2% en el de les industrials. Es continua així amb el full de ruta indiciat el 2015 i que previa per finals de mandat una rebaixa del 12 i el 8% respectivament. 
 
Fonts municipals expliquen que aquesta rebaixa s'ha aconseguit gràcies al servei porta a porta que ha millorat exponencialment el percentatge de recollida selectiva i per tant ha disminuít el cànon que paga l'ajuntament per tona de rebuig. 

El Govern treu pit amb la gestió econòmica

L'equip de govern ha tret pit d'una gestió econòmica que asseguren permet fer aquesta congelació de taxes i impostos. Una gestió que ha permès tenir un romanent de tresoreria de 611.000 euros. Aquests diners es destinaran a inversions vinculades a la sostenibilitat, medi ambient, foment del turisme i reducció del crèdit. 
 
 Per altra banda, el Ple també ha aprovat l'amortització anticipada de 141.000 d'un crèdit, amb estalvis generats el 2016. Aquesta operació permetrà generar un gran estalvi en concepte d'interessos. En aquest sentit, l'àrea econòmica remarca que aquest any l'Ajuntament s'ha estalviat 24.000 euros en interessos gràcies a la política de reducció de l'endeutament.
 
La proposta d’ordenances fiscals per al 2018 que també manté un important nombre de bonificacions, especialment orientades a persones grans, amb rendes baixes i al foment de l'activitat econòmica.