Torroella vota a partir de dilluns els primers pressupostos participatius

Torroella de Montgrí engega la fase final dels seus primers pressupostos participatius que posen 100.000 euros d'inversions a disposició de la ciutadania. D’aquests 100.000 euros, 75.000 € es destinaran a projectes proposats directament per la ciutadania i 25.000 € s’imputaran a inversions proposades des dels cinc consells de barri existents al nucli torroellenc. 
This text will be replaced
El procés es va engegar el passat mes d'abril amb la recollida de propostes ciutadanes i d'entitats i ha continuat els darrers mesos amb diversos espais per proposar, debatre i finalment escollir els nou projectes finalistes, que a partir d'aquest dilluns i fins el 31 d'octubre passaran a votació popular.  
 
Entre les propostes que es sotmetran a votació, hi ha la millora de l'accessibilitat a les voreres del municipi, impulsar un carril bici entre les escoles i la zona esportiva, fer camins segurs a l'Escola Guillem de Montgrí i l’Escola Bressol Petit Montgrí, adequar un espai de benvinguda per accedir al Massís del Montgrí, millorar el camí d'accés al pavelló de l'Escola Guillem de Montgrí així com les pistes poliesportives, ampliar la vorera de la façana de l'Escola Sant Gabriel i millorar els Jardins John Lennon i el parc infantil de la Ronda Pau Casals. 
 
Podran votar els majors de 16 anys i empadronats al municipi a través d’internet mitjançant la plataforma de vot electrònic www.participa.torroella-estartit.cat o bé presencialment, mitjançant butlletes i urnes que es trobaran als equipaments de proximitat.
 
Per garantir la transparència i la viabilitat econòmica i tècnica dels projectes, el consistori s’ha dotat d’una comissió tècnica, formada per tècnics municipals, i d’una comissió de seguiment, amb representants de les diferents forces polítiques de l’Ajuntament, així com d’entitats locals.