Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

Col·loquen pantalles per evitar futurs desprendiments

Incidents com aquest s'evitaran de cara al futur. S'han instal·lat pantalles dinàmiques que han de protegir els habitatges de la zona alta de la urbanització Torre Moratxa de L'Estartit. Aquestes imatges corresponen a la tardor de l'any passat després d'un episodi d'intens temporal que va afectar a les comarques de Girona a mitjans de novembre del 2013.
This text will be replaced
L'episodi de pluges que es va allargar durant tot un cap de setmana va acabar amb el desprendiment d'un parell de roques d'un metre cúbic de diàmetre que van impactar en una casa. Aquesta no és la única esllavissada que ha tingut la zona en els darrers anys. Davant aquesta orografia complicada i amb la intenció de protegir al màxim les cases que estan en aquesta zona de L'Estartit durant aquest estiu s'ha treballat intensament per posar solució al que esdevé una problemàtica que es podria repetir en qualsevol moment. Després de l'incident es va procedir a efecturar una inspeccióper part dels serveis tècnics municipals i empreses especialistes en la matèria, i amb l’assessorament de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), es va concloure que no es podien preveure les possibles futures caigudes de blocs perquè es tracta d’una problemàtica inherent a la muntanya 
 
Durant el mes de juliol es van portar a terme les tasques de neteja del vessant i del trasllat de tot el material que es va haver de fer amb helicòpter per tractar-se d'una zona de difícil accés i durant les darreres setmanes s'ha procedit a fer els ancoratges de les estructures que han de suportar les pantalles i s’han col·locat les tramades de la malla d’acer de retenció.
 
Les obres, que estan dirigides per l’Institut Geològic de Catalunya  tenen un cost de 390.000 euros que cofinançaran Generalitat, Ajuntament i veïns.