Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

El tràiler del Com Sona l'ESO de Torroella de Montgrí ja es pot veure a la xarxa

Aquestes emocions ben aviat estaran recollides en un documental per poder reviure-les cada dia. És un extracte del documental Entre Bambolines que il·lustra el bo i millor del Com Sona l'ESO de Torroella de Montgrí.

This text will be replaced

Elaborat per Produccions La Hormiga ja està a punt de sortir però pels més impacients la productora ja ha penjat un tràiler al seu compte de Vimeo.

El documental de l'esdeveniment que es va celebrar al Baix Empordà per primer cop el passat mes de maig conté imatges inèdites i com el seu nom indica del treball que es va fer entre bambolines. També les impresions de professors, alumnes i tècnics que hi van participar.

Una trobada d'instituts dels Països Catalans

El Com Sona l'ESO és una trobada musical que agrupa instituts d'arreu dels Països Catalans amb l'objectiu de fer un espectacle professional.  Va neixer fa 14 anys al País Valencià gràcies a un grup de professors entusiastes que volien donar valor als ensenyaments musicals.

La filosofia de treball és la següent: Cada institut treballa diversos materials per separat durant el curs i després els posen en comú cada any en un municipi diferent dels Països Catalans. Aquest 2014, per primer cop, el Com Sona l'ESO va arribar a les Comarques Gironines.

Un miler de nois i noies van conviure tres dies a Torroella de Montgrí preparant un espectacle que va comptar amb una escenografia de primer nivell, de fet la més gran que mai s'havia muntat a la població BaixEmpordanesa. Un escenari de 80 metres quadrats, amb 600 metres quadrats de graderia pels cantants, 5 metres d'alçada, un espai per a 80 músics, un equipament tècnic de 110 micros, 92.000 watts de llum, 30.000 watts de so i una cinquantena de tècnics perquè tot funcionés com una seda.

Un musical professional

L'espectacle va ser un musical amb tots els ingredients d'aquest gènere. Una història d'amor i acció explicada a través de les músiques de grups del país com Obrint Pas, Sopa de Cabra, Feliu Ventura, Lluís Llach o Sau entre molts d'altres. Arranjaments molt ben aconseguits, una escenografia molt cuidada i ben coordinada i sobretot un missatge que convida a pensar sobre el sentit de la vida i la responsabilitat de les nostres accions.

Més enllà de l'element musical el Com Sona l'ESO s'ha erigit com un instrument de cohesió cultural i social entre els diferents territoris de parla catalana. L'esdeveniment és una activitat musical i educativa però també lúdica i reivindicativa. La defensa d'un ensenyament públic, de qualitat i en català.

Notícies relacionades

Com sona l'ESO porta un miler d'adolescents a Torroella de Montgrí (10-05-2014)