Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

El nou servei d’escombraries i neteja de Torroella de Montgrí entra en funcionament l’1 de novembre

El nou servei d'escombraries, neteja viària, manteniment de platges i clavegueram de Torroella de Montgrí entrarà en vigor l'1 de novembre i comportarà la renovació de tots els vehicles i contenidors i una reducció de la factura pels veïns.

This text will be replaced
L'empresa Urbaser substituirà a fomento de Construcciones i Contratas que ha prestat el servei els últims 10 anys. Aquesta setmana, l'ajuntament i els responsables d'Urbaser han firmat el nou contracte que ascendeix a un import superior als 2.389.000 euros i tindrà una durada d'onze anys amb possibilitat de prorrogar-lo un parell d'anys més com a màxim.

Des del govern municipal destaquen que la nova concessió representarà un abans i un després perquè el nou model de gestió integral que contempla l'acord és una garantia per a una major eficiència i es una aposta decidida per la sostenibilitat.

El nou contracte preveu una renovació de la flota de vehicles, dels contenidors, una gestió diferent de la recollida o un augment de la freqüència de neteja i recollida a les èpoques de més afluència turística.

Segons el govern municipal, el nou contracte també representa una estalvi d'1.385.000 en els propers onze anys si ho comparem amb el cost de l'anterior plica.

El procés per escollir la nova empresa ha estat llarg i difícil perquè el procediment de concurs i contractació ha estat objecte d'una complexa tramitació, condicionada per diversos recursos davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic que pertany a la Generalitat. De tots els processos que l'ens té en estudi des de la seva creació, el contracte de Torroella de Montgrí ha estat el primer que ha tirat endavant.