Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

L'Estartit registra la temperatura del mar més alta un novembre des del 1973

La meteorologia atípica d'aquesta tardor segueix donant fruits excepcionals. La darrera nota detacada ha estat la temperatura de l'aigua del mar, que en ple mes de novembre segueix inusualment elevada. 
This text will be replaced
 
El dia de Tots Sants, a l'Estartit es va registrar una xifra històrica de 20'3 graus, una temperatura que no s'assolia des del novembre de 1973. Es tracta d'una dada rècord a aquestes alçades de l'any, ja que fins ara les màximes de les darreres tardors, no superaven els 19 graus. 
 
Aquest fenomen s'explica per la tardor excepcionalment càlida que estem vivint, on el fred ha brillat per la seva absència. El bon clima, doncs, ha contribuït a retardar el refredament de l'aigua. 
 
La temperatura del mar d'aquest novembre és un fet excepcional tot i que apunta que a llarg termini, l'escalfor de l'aigua anirà augmentant. De fet, actualment el mar està entre un grau i un grau i mig més calent que fa quaranta anys. 
 
Si els pronòstics no fallen, les temperatures a l'alça tenen els dies comptats ja que aquesta setmana arribaria un canvi de temps que refredaria tant l'ambient com l'aigua del mar.