Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

L'urna del 9N serà el caganer estrella d'aquest Nadal

L'efervescència política al voltant del 9 de novembre ha arribat fins i tot al pessebre. L'empresa torroellenca caganer.com ha presentat aquest dimarts la col·lecció de caganers per aquest Nadal amb un personatge estrella, l'urna del 9N.
Una simpàtica figura que aposta pel SÍ-SÍ i que sumada a la febre independentista dels darrenys anys es preveu que sigui el caganer més sol·licitat d'aquest any, motiu pel qual se n'han produït 1.500 unitats. 
 
This text will be replaced
 
A les figures catalanistes s'hi sumen el diputat de la CUP David Fernández o un renovat Artur Mas amb una corbata estelada. En la vessant històrica, apareixen personatges com el General Prim o el Miquelet de la Guerra dels Segadors. 
 
En l'apartat nacional, els caganers més destacats són els dels nous reis d'Espanya. 
 
La col·lecció d'enguany està també plena de referències al món de la cultura amb figures tan històriques com contemporànies com poden ser Shakespeare, Beethoven, Madonna, Freddie Mercury, Gaudí o fins i tot Torrente. 
 
Els més petits també han de reservar un espai al pessebre per col·locar-hi els caganers de Mario Bros, el Capità America, Gollum o Ironman. 
 
Tot plegat, més d'una quarantena de noves figures amb una producció total d'unes 50.000 unitats. Unes xifres en alça que s'han assolit gràcies a l'expansió internacional de l'empresa caganer.com, que enguany ha retut homenatge als seus compradors elaborant el caganer orignal amb banderes dels principals països on exporten. 
 
Per elaborar els caganers l'empresa treballa tot l'any pensant els dissenys i seguint de ben a prop l'actualitat per saber quins són els personatges més destacats de la primera plana. Quan s'acosta el Nadal i creix el gruix de producció, col·laboren amb diferents associacions de discapacitats oferint una vuitantena de llocs de treball per pintar les figures. 
 
La nova col·lecció de caganers farà el gran salt al públic el darrer cap de setmana de novembre a la Fira de Santa Llúcia de Barcelona.