Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

El Consell de Ministres aprova tramitar la urbanització del Molinet abans d'acabar l'any

Mig any després de la consolidació de la muntanya del Molinet i l'obertura del camí del mateix nom el Govern Espanyol ha anunciat que complirà la seva promesa i urbanitzarà el passeig.

This text will be replaced

El Consell de Ministres Espanyol ha aprovat nous compromisos de despesa entre els quals hi figura el projecte de l'Estartit. Es tracta d'una actuació llargament reivindicada i projectada ja el 2011. Llavors Costes, que és qui té la competència en passejos marítims, va prometre que si la Generalitat reforçava la muntanya, ells finançarien el passeig marítim. La condició posada pel Ministeri de Medi Ambient Espanyol es va complir aquest mes d'abril, quan van acabar les obres del Cap de la Barra. Malgrat això, l'executiu de Rajoy va incomplir la seva paraula i no va posar ni un duro per fer les obres als pressupostos del 2014. Un fet que esmenen després de la decisió del Consell de Ministres.

Els problemes al Molinet es remunten a l'any 1994, quan després de fortes pluges es detecta que la muntanya, formada per roca calcària i argila, és fràgil i pot tenir esllavissades. L'any 2001 després d'un temporal, fortes esllavissades i l'aparició d'uns enormes esvorancs es decideix tancar el passeig per motius de seguretat. Un tancament que es va mantenir fins aquest mes d'abril quan van finalitzar les obres del Cap de la Barra.  Aquestes van consistir en la construcció de dos murs d'altura variable i d'una llargària total de 130 metres que tindran la missió d'evitar que pedres despreses caiguin a la zona peatonal. A banda dels murs, també es van instal·lar ancoratges, eliminats blocs inestables i es va construïr una xarxa amb forma d'espina de peix que servirà per a la recollida d'aigües.

El projecte de rehabilitació del passeig marítim, que es va redactar el 2011,  està pressupostat entre 1,6 i dos milions d'euros i la intenció és donar-lo a l'empresa pública Tragsa, que també fa les obres de La Platera. D'aquesta manera s'evitaria portar-ho a concurs públic que té uns terminis més llargs. Si Tragsa finalment és l'empresa adjudicatària les obres podrien començar abans d'acabar l'any. En tot cas el compromís, per escrit, és iniciar la tramitació abans del mes de gener. 

Notícies relacionades