Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

El pessebre gegant del Museu de la Mediterrània ja està obert al públic

Quan s'acosta el nadal a cap casa hi falta el pessebre. Alguns el fan per convicció religiosa, d'altres l'elaboren per celebrar l'arribada de les festes i compartir una tarda en família. Però si l'artífax del pessebre és en Josep Mir de Torroella de Montgrí, la tradició es converteix en tot un espectacle. 
This text will be replaced
 
Fa sis anys que el Museu de la Mediterrània acull el pessebre gegant de Josep Mir, una obra pràcticament d'enginyeria que pesa 4.500 quilos i fa 23 metres quadrats. 
 
Una peça monumental que Josep Mir passa tot l'any dissenyant i un sol mes construint, tot i que sempre està sotmesa a petites variacions.
 
El pessebre està construit bàsicament amb soques d'olivera, terra i molsa. Malgrat que incorpora les figures tradicionals dels pastorets, Jesús, Maria i Josep o els àngels, cal anar molt més enllà en la seva contemplació ja que compta amb elements com l'aigua i  picades d'ullet als visitants com són el Castell de Torroella de Montgrí o fins i tot la Masia del Barça. 
 
Petites novetats que canvien a cada edició i que fan que visitar el pessebre del Museu de la Mediterrània, sigui una experiència nova cada Nadal. A banda de les grans dimensions, el que més sorpèn al públic són els efectes especials. 
 
L'afició de Josep Mir pel pessebrisme va néixer quan era nen, malgrat que llavors eren les seves germanes qui portaven la batuta del muntatge. Quan es va casar, va construir el seu primer pessebre de tansols un metre quadrat. Ben aviat, l'obra va anar creixent fins ocupar el menjador de casa seva i finalment la terrassa. Malgrat que actualment elabora el pessebre de 23 metres quadrats del Museu de la Mediterrània, Josep Mir encara té gana de pessebrse i en continua fent a casa seva a més de ser el responsable d'elaborar el de l'església de Sant Genís de Torroella de Montgrí.