Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

Més de 100 coloms participen al Campionat de Catalunya de Coloms de Raça de Torroella de Montgrí

En el marc de la Fira de Sant Andreu de Torroella, els animals també hi han estat protagonistes. No només els cavalls, els ponis o les gallines, sinó també els coloms de raça.

This text will be replaced

Per dissetè any consecutiu Torroella de Montgrí ha celebrat el campionat de Catalunya de coloms de raça, organitzat pel Club de Coloms de Raça de l'Empordà i la Federació Catalana de Coloms Esportius.

Tot i no ser una afició gaire coneguda, és ben cert que la criança de coloms de raça té molts seguidors arreu del país. De la mateixa manera que algú té un gos o un gat com a animal de companyia, els coloms també formen part de la vida quotidiana de moltes famílies aficionades a aquesta au.

El campionat de Coloms de Raça de Torroella està ja més que consolidat a la població i és molt conegut arreu de Catalunya. En aquesta dissetena edició hi ha hagut participants de tot Catalunya i alguns de fora que han portat els seus coloms per exposar-los al públic i mostrar un animal molt diferent del que estem acostumats a veure als carrers de les ciutats.

La competició està dividida en quatre modalitats: els mascles adults, les femelles adultes, els mascles novells, que no tenen més d'un any, i les femelles novelles. Aquesta raça de colom és autòctona de l'Estat espanyol, concretament prové d'Andalusia i enguany s'han exposat quatre tipus diferents d'aquest colom.

Han estat més de cent coloms i colomes, entre adults i novells, els que han participat en aquesta edició i que s'han pogut veure exposats durant tot el cap de setmana a Torroella de Montgrí. Aquesta és una de les moltes activitats que s'han organitzat a Torroella per la 621a edició de la Fira de Sant Andreu que, com cada any, ha pensat activitats per tots els públics i gustos.