Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

L'episodi de pluges fa crèixer el cabal del Ter a Torroella que ocupa tota la llera del riu

Cap de setmana de temporal a la Costa Brava que ha deixat més de 100 litres per metre quadrat a diferents indrets de la comarca, onades defins a 4 metres i diversos camps i carrers inundats.

This text will be replaced

Aquest dilluns han quedat restes d'inestabilitat però segons el Servei Meteorològic de Catalunya el pitjor ja ha passat. Preocupa especialment el cabal dels rius que ha augmentat exponencialment fins arribar a cobrir tota la seva llera. Aquest diumenge a la nit es va patir pel desbordament del Daró al seu pas per La Bisbal i dilluns l'Agència Catalana de l'Aigua ha seguit molt de prop l'evolució del Ter al seu pas per Torroella i la seva desembocadura a l'Estartit.

Va preocupar el Daró i el Ter

El riu Daró va arribar ahir al límit de la seva canalització al seu pas per La Bisbal passant dels 5 metres cúbics per segon als quasi 250. Aquest dilluns el cabal ja ha anat de baixa i s'ha situat en una mitjana de 160 metres cúbics per segon.

El riu Ter també baixava amb molta força ocupant tot l'espai inundable. Els més de 200 litres per metre quadrats caiguts a la capçalera han fet baixar molta aigua i la gestió dels pantans de Sau, Susqueda i el Pasteral ha permès evitar mals majors. De fet aquest diumenge el Ter al seu pas per Ripoll va arribar als 500 metres cúbics per segon i a Sant Joan de les Abadesses als 250. Aquest dilluns els cabals a les zones muntanyoses han anat disminuïnt però tota la quantitat d'aigua va arribant a les cotes baixes, Girona, Colomers i Torroella de Montgrí. Des de l'Ajuntament s'han vallat alguns camins propers a la riba però no es tem pel desbordament del riu.

El cabal del Riudaura amb números més modestos també es va enfilar fins al 4 metres cúbics per segon.

Més de 100 l/m2

Pel que fa a les pluges la comarca més afectada no va ser pas el Baix Empordà però si que es van registrar números importants. La Bisbal va ser la població més afectada per les pluges amb 102 litres per metre quadrat entre dissabte al vespre, la matinada de dissabte a diumenge i tot el diumenge. A Castell d'Aro van registrar 66 litres per metre quadrat i a Torroella de Montgrí 64.

La llevantada no va tenir conseqüències més enllà de les habituals en aquest tipus d'episodis. Un onatge elevat i pèrdua de sorra a les platges. Més enllà d'això cap dany destacable.

Notícies relacionades

Un fort onatge erosiona la platja de s'Agaró (01-12-2014)