Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

El projecte Life Pletera serà coordinat per la gironina Àgata Colomer

Àgata Colomer ha estat la geògrafa escollida per coordinar l'execució del projecte Life Pletera. Aquest projecte Life tornarà a la Platera el seu aspecte original d'aiguamolls. 
Es tracta d'una zona humida urbanitzada als anys 80 a l'Estartit però que no va funcionar com a projecte immobiliari. Ara, aquesta iniciativa, finançada en un 70% per la Unió Europea, tornarà a la natura el que era seu.
 
This text will be replaced
 
La maresma de la Pletera inclou un conjunt de llacunes costaneres que van desaparèixer el 1986 per la construcció d'un passeig i sis illes d'habitatges de les quals només s'en va completar una. El projecte, ara liderat per la geògrafa gironina Àgata Colomer, té com a objectiu la restauració intregral i definitiva del conjunt lacunar per tal de recuperar-ne la funcionalitat ecològica alterada per la urbanització parcial de l'espai.
 
Per a Colomer la Pletera li és un lloc familiar ja que hi té una vinculació acadèmica. Durant el seu últim any de carrera li va dedivar un treball de recerca on va analitzar el procés d'urbanització d'aquest àmbit de maresmes litorals i el procés posterior dels aiguamolls del Baix Empordà, des d'una vessant social, política i ambiental.
 
A partir d'ara i fins el 2018, Colomer treballarà aquests quatre anys com a coordinadora i tindrà la funció de vetllar pel bon desenvolupament d'un projecte de desurbanització pioner a tot l'Estat. El projecte, a més, compta amb la implicació de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí-L'Estartit, la Càtedra d'Ecosistemes Litorals Mediterranis de la UDG, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i l'empresa pública Tragsa.