“Resquicios” de Isadora Willson a Torroella

Isadora Willson la guanyadora de la menció “Art Jove” de la mostra d’art multidisciplinari emergent Inund’ART de Girona 2014, inaugura l’exposició Resquicios el divendres 13 de febrer a les 20 h

al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. La mostra podrà visitar-se fins el proper 22 de març de forma gratuïta a l’Espai Montgrí.

L’exposició Resquicios neix fruit de la col·laboració d’Inund’ART, l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i el Museu de la Mediterrània en el compromís conjunt i renovat any darrera any, per fer arribar l’art contemporani als joves del Baix Ter. En el marc d’aquesta mostra, es portarà a terme un taller artístic, dissabte28 de febrer al matí, que impartirà la mateixa artista, Isadora Willson.

Resquiciosde Isadora Willson

En castellà "resquicio" és una petita obertura entre dues coses: un espai buit inaugurat per l'atzar, la necessitat o l'omissió... Aquesta prima obertura que s'obre a Resquicios és la que separa el record íntim sobre un lloc determinat i la seva imatge mediàtica.

Isadora Willson pinta edificis públics carregats d’història del seu Xile natal. Les façanes d’aquests edificis emblemàtics s’han modificat pel pas de la història, fets polítics, socials, per desastres naturals, etc. Els seus quadres semblen fotografies, amb espais buits a la tela; zones en blanc, senyalitzacions que ens alerten que encara hi ha peces absents en el puzzle que representa la història del seu país.

Isadora Willson amb Resquicios realitza una crítica social profunda sobre la memòria històrica de Xile, del seu passat polític convuls i de com s’ha superat, obviant moltes injustícies i aspectes per resoldre. Aquests oblits són aquests “resquicios” que l’artista denuncia, tot posant de manifest la fragilitat del seu país.

Isadora Willson

Nascuda a Santiago de Xile l’any 1984, actualment resideix a Barcelona. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i ha portat a terme nombroses exposicions individuals i col·lectives. Gràcies al guardó d’Inund’ART, ha exposat a la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, ara ho farà al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i properament a la Casa de la Generalitat de Perpinyà.

Taller artístic

En el marc de l’exposició Resquicios, es portarà a terme un taller artístic, el dissabte 28 de febrer, de 10.30 a 13.30 h, que impartirà la mateixa artista, Isadora Willson. El taller parteix de l’exposició Resquicios i la relació entre el lloc i la memòria. Es crearan pintures  amb aquarel·les o tinta xina d’imatges que aportin els propis participants, de llocs que els siguin habituals i significatius. El taller està adreçat a totes les edats.

Serà una oportunitat molt interessant per aprendre les tècniques i interactuar amb Isadora Willson. Vine a participar-hi!

El taller té un cost de 12 €. Hi ha places limitades i cal inscriure’s mitjançant, telèfon 972755180 o correu electrònic This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , al Museu de la Mediterrània.