Costes anuncia que les obres per urbanitzar el Molinet començaran a la tardor

L'Estat complirà la seva promesa amb un any i mig de retard i urbanitzarà el Passeig del Molinet. El delegat de Costes a les Comarques Gironines, Jordi Planella, ho ha confirmat en una visita a un altre dels espais litorals de l'Estartit pendents d'actuació com és la Platera.

This text will be replaced

Responsables de les diferents administracions implicades en el Life Platera han visitat l'espai que s'ha de rehabilitar i han conegut el projecte de primera mà

Pel que fa al Molinet, la intenció del Ministeri de Medi Ambient espanyol és licitar els treballs just després de Setmana Santa i iniciar les obres a la tardor. De moment ja s'ha encarregat la revisió del projecte inicial, redactat l'any 2001 abans de les obres de consolidació de la muntanya

Generalitat i Ajuntament van complir la seva part del pacte

Amb aquest anunci es dóna compliment a la promesa que va fer en el seu dia l'Estat. Si l'Ajuntament i la Generalitat fixaven la muntanya ells pagarien la urbanització del passeig. Ara fa un any es van acabar aquestes obres però el Ministeri de Medi Ambient espanyol no va fer cap moviment tal i com s'havia compromès. Al novembre Costes va aprovar nous compromisos de despesa entre els que hi figuraven la del Passeig del Molinet i ara ja hi han posat data.

Els problemes al Molinet es remunten a l'any 1994, quan després de fortes pluges es detecta que la muntanya, formada per roca calcària i argila, és fràgil i pot tenir esllavissades. L'any 2001 després d'un temporal, fortes esllavissades i l'aparició d'uns enormes esvorancs es decideix tancar el passeig per motius de seguretat. Un tancament que es va mantenir fins el passat mes d'abril quan van finalitzar les obres del Cap de la Barra. El projecte de rehabilitació del passeig marítim, que es va redactar el 2011,  està pressupostat entre 1,6 i dos milions d'euros, però ara es revisarà.

Visita d'obres a l'espai Life Platera

El compromís de Costes s'ha anunciat en el transcurs a la visita als espais afectats pel projecte Life Platera. Uns antics aiguamolls mig urbanitzats als 80, sense que el projecte arribés a bon port. Ara, amb el suport de la UE, s'iniciarà un projecte de 4 anys que començarà al maig i que consistirà en tornar a naturalitzar l'espai.

Notícies relacionades

El projecte Life Pletera serà coordinat per la gironina Àgata Colomer (03-01-2015)

El Consell de Ministres aprova tramitar la urbanització del Molinet abans d'acabar l'any (13-11-2014)

Un projecte Life permetrà recuperar els aiguamolls de La Platera el 2015 (30-07-2014)