Torroella obre al públic una mina d'aigua del s.XIV

Torroella de Montgrí ha rehabilitat una Mina d'Aigua que data del segle XIV per obrir-la al públic a partir d'aquest cap de setmana.La galeria subterrània recollia l'aigua dels torrents del massís del Montgrí i la canalitzava cap a la vila per al seu aprofitament a través de pous i fonts.
El canal comença en una deu a l'exterior de la muralla, passa per sota del passeig de l'Església i acaba a la plaça de la vila. El primer document on està documentada es de l'any 1368 i els historiadors i tècnics diuen que va ser vital per l'existència del nucli de Torroella.
 
This text will be replaced
 
La visita permet recórrer un tram de 130 metres, una cinquena part de tota la mina que s'estudiarà en els propers anys però no serà visitable perquè les característiques del canal no ho aconsellen.
 
Aquest cap de setmana s'han organitzat dues jornades de portes obertes amb visites guiades gratuïta d'uns 20 minuts de durada en grups de màxim deu persones. I a partir de Setmana Santa la visita durarà quaranta minuts prèvia reserva al Museu de la Mediterrània amb un cost de 3 euros.
 
Els treballs per estudiar-la van començar fa deu anys però el canal ja es coneixia d'abans. Les persones grans del poble expliquen que hi havien jugat o durant els atacs aeris de la Guerra Civil també havia servit de refugi. Les obres de consolidació de la galeria i la instal·lació d'elements de seguretat, ventilació i d’il·luminació han costat més de 132.000 euros.