Comença la prova pilot per renaturalitzar La Platera

Una excavadora deixarà el terreny pelat, per tal que els tècnics del projecte Life Platera puguin provar diferents alternatives i escollir la més òptima per regenerar aquests antics aiguamolls a mig urbanitzar. Es tracta d'una prova pilot que ha de determinar com han de continuar les obres a partir de setembre.

This text will be replaced

Les runes de la Pletera es troben entre les últimes cases de l'Estartit i la Gola del Ter, on desemboca el riu. La urbanització es va aixecar als anys 80 però va quedar a mig fer. A través d'un projecte Life de la Unió Europea es pretén recuperar l'estat original d'aiguamolls. Costarà uns 2,5 milions d'euros i la majoria es destinarà a fer tasques de desrunament.

En una primera instància es comprovarà a quin nivell es troba l'aigua freàtica, es treurà la vegetació que ha crescut a l'ampara de la runa i es deixarà el terreny pelat perquè els tècnics puguin provar diferents tècniques de revegetació.
 
Un cop acabi la prova pilot  s'ìniciarà una fase que durarà fins al juliol del 2018 i esborrar així la viva imatge dels excessos urbanístics que va patir la Costa Brava entre els 80 i els 90.

Notícies relacionades

A punt per fer-se la prova pilot del Life Platera

Les obres de desurbanització de La Platera començaran el Març

El projecte Life Platera serà coordinat per la gironina Àgata Colomer