Álvar Suñol exposa 'INTERIORS' al Museu de la Mediterrània

El 18 d’abril, a les 18h, s’inaugurarà al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, l’exposició INTERIORS d’Àlvar Suñol. Una mostra que ens oferirà la possibilitat de gaudir d’una selecció de les pintures que aquest artista internacional. 

INTERIORS ofereix la possibilitat de gaudir d’una selecció de les últimes pintures d’Àlvar Suñol en una exposició on els temes tractats són una seqüència d’imatges viscudes i recordades; expressades plàsticament amb un discurs narratiu que s’emmarca en espais i arquitectures interiors reals o imaginades, i amb una mirada i una manera de relacionar-les molt personal, en què el pintor situa i exterioritza el seu món.

Àlvar Suñol presenta les pintures d’una nova etapa on no hi ha uns canvis sobtats, sinó una mena de regeneració, una evolució natural cap a la manera de veure i de relacionar les coses. Uns canvis que sorgeixen, com ja ha succeït en altres etapes de la seva trajectòria artística, com a reflex de la necessitat d’expressar plàsticament l’evolució i la maduració de les seves idees i del seu univers personal, si bé, en aquesta ocasió, amb una visió poètica més propera a la seva realitat, al seu entorn.

Es tracta d'una sèrie de pintures de gran format amb escenes que es desenvolupen en un entorn d’interiors domèstics. En tots ells hi ha una manera molt personal de mirar les coses. Els temes abordats són com una seqüència d’imatges viscudes i recordades, expressades plàsticament amb un discurs narratiu que s’emmarca en espais i arquitectures interiors reals o imaginats, on el pintor situa i exterioritza el seu món. Són escenes de caire intimista narrades amb un profund contingut poètic i en atmosferes molt suggestives, que parlen de la presència femenina, de la mateixa condició del pintor o de la mateixa condició de la història de l’art.

L’exposició també és una invitació a mirar a l’exterior, que mostra les portes i finestres de les escenes que Suñol pinta. La llum i el color de l’Empordà entren per unes obertures que ens ofereixen vistes al territori, i des d’on s'hi pot veure el Montgrí, les Medes i petits pobles de l’Empordanet, tot situant l’espectador en un lloc proper al de creació de l’artista.

 

Un pintor poc conegut, Àlvar Suñol

Àlvar Suñol (Montgat, 1935) és un pintor reconegut i amb una llarga trajectòria internacional, però poc conegut i amb poc reconeixement a casa seva. Format de ben jove a l’Escola de Belles Arts de Barcelona va viure 15 anys a París. Allí va acabar formant part del grup de l’École de Paris, on exposava regularment, així com a diferents països d’Europa. Però ha estat als Estats Units sobretot on ha exposat i venut bona part de la seva producció, i on continua exposant amb freqüència.

Actualment, l’Àlvar Suñol, viu i treballa a l’Empordà, territori que ha vist crear les seves últimes obres.