El sector del submarinisme demana claredat en les normes i neguen que un augment de les immersions suposi una major degradació de les Medes

El sector del submarinisme nega que l'augment de les immersions previstes en el Pla d'Usos del Parc Natural del Montgrí i les Illes Medes suposi un augment de la degradació de l'entorn subaquàtic i demanen que no se'ls acusi únicament a ells dels problemes que té el fons marí estardidenc.

This text will be replaced

En una roda de premsa convocada aquest matí el sector ha reclamat que s'acabi amb la inseguretat jurídica de tenir una acreditació temporal des de fa 12 anys i que s'estableixin unes regles clares abans que es comenci a contractar la temporada. Lamenten que a hores d'ara encara no sàpiguen quantes immersions podran fer ni a quins llocs.

Conscienciació i no pas prohibició

Els empresaris del sector reclamen que la nova ordre que desenvoluparà el Pla d'Usos del Parc Natural del Montgrí i les Illes Medes canviï un model de cupo d'autoritzacions diàries per un altre d'anual, ja que l'afluència de submarinistes es concentra en els mesos de juliol i agost i en els ponts.
A canvi el sector es compromet a millorar la formació dels submarinistes i dels instructors.  Estan convençuts que la convivència entre medi ambient i explotació econòmica passa per la conscienciació i no pas per la prohibició.

El sector ha reivindicat el seu paper en la preservació del Parc Natural ja que cada submarinista paga 5€ per immersió, diners que reverteixen en la preservació de la flora i fauna de la zona

10 milions d'euros d'impacte

El submarinisme té un impacte anual a l'entorn de les Medes de 10 milions d'euros i dóna feina a unes 200 persones de forma directa.

Noticies relacionades

El Govern incoa 24 expedients per activitats il·legals a les Medes (30-11-2014)

La Generalitat apuja les taxes per fer immersions a les Medes (26-03-2012)