Comença el MIMA

L'Estartit acull des d'aquest dimecres i fins diumenge una nova edició del Festival Internacional Medes, Imatge i Medi Ambient (MIMA), que manté l'estructura habitual amb les cites destacades de l'Open Internacional Fotosub, la mostra internacional de vídeo submarí i el concurs en línia de fotografia submarina.

This text will be replaced

Un total de 21 equips s'han inscrit en la competició de l'obert de fotografia submarina, que se celebrarà dijous i divendres. La realització d'aquesta prova es desenvolupa a l'entorn del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter dijous i divendres. El concurs pretén mostrar la biodiversitat del seu fons marí mitjançant la fotografia, sensibilitzant a tots els visitants de la reserva i als submarinistes en general de la necessitat de protegir els fons marins més exposats a la presència humana. La competició consta de quatre immersions amb una profunditat màxima de 40 m i un temps màxim per immersió de 60 minuts. Les immersions estan supervisades per un comissari per embarcació a la zona de busseig. Els participants només poden fer 100 fotografies al dia, que lliuren a la sortida de la immersió, sense que s'hagin pogut editar ni retocar. Al final, n'han d'escollir 6.

El concurs de fotografia en línia està restringit  a imatges del fons marí del parc natural. Té dues categories: professional i amateur.

Pel que fa al concurs de vídeo submarí es projecten 10 pel·lícules (3 en la categoria Amateur i 7 a la categoria Professional), produïdes a diferents països. Hi participen alguns dels realitzadors més prestigiosos del moment, la majoria dels quals presenten novetats.