Els Mossos denuncien dos homes que practicaven pesca subaquàtica dins de la reserva marina de les Illes Medes

Els Mossos d'Esquadra van denunciar el 9 de juny dos homes, de 22 i 23 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’una infracció administrativa recollida a la Llei 15/2010 de declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Els fets van ocórrer cap a les 17.30h del mateix dia, quan els agents van observar dues persones que estaven realitzant pesca subaquàtica molt a prop de les Illes Medes, en una zona protegida i on està prohibit realitzar aquest tipus d’activitat.

A més, els mossos van observar que aquestes persones no portaven boia de superfície per indicar la seva posició. Aquest fet suposava un greu risc per a la seva integritat física, ja que va provocar que diverses embarcacions passessin molt a prop dels submarinistes sense advertir la seva presència.

Els agents van veure que els submarinistes s’endinsaven contínuament a la zona perifèrica de la reserva marina de les Medes i van esperar que sortissin de l’aigua per identificar-los. Posteriorment se’ls va comissar els estris que portaven i els peixos que havien pescat, els quals van ser lliurats a una entitat benèfica. Per la infracció administrativa, els mossos van incoar la denúncia i la van elevar al Servei Territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el qual haurà de tramitar l’expedient. Recordant el què estableix l’article 8 de la Llei 15/2010, a la zona perifèrica de la reserva natural parcial marina de les Medes hi regeixen les normes següents:

1) Hi està prohibida la pesca professional, amb excepció de l’artesanal, feta amb tresmall i amb palangre. Només hi poden pescar els vaixells professionals inclosos en el cens que, amb aquesta finalitat, ha d’establir el departament competent en matèria de pesca i acció marítimes.

2) La pesca recreativa només hi és permesa amb una sola canya per llicència.

3) Hi està prohibida la pesca submarina.