Doraemon, Tom & Jerry i un munt de superherois i princeses perduts a Torroella

Tom & Jerry, Doraemon, Nobita i Shizuka, Barbie Superprincesa, personatges d'Stars Wars i d'Stars Trek i els superherois Spiderman, Thor, Capità Amèrica, Black Window, Elektra i Mística, aquests han estat alguns dels convidats d'excepció aquest cap de setmana a Torroella de Montgrí en motiu del 9è Festival del Còmic.
Aconseguir que aquestspersonatges, tots ells oficials, es reuníssin junts en un sol cap de setmana al Baix Empordà ha estat mèrit d'aquest Festival que ha celebrat l'edició més forta de les 9 que carrega a l'esquena però també la més familiar.
 
This text will be replaced
 
El Festival del Còmic és ja un referent del sector a l'estat espanyol i des de l'Ajuntament de Torroella treballen per potenciar-lo encara més i aconseguir que Torroella sigui un reclam tot l'any pels amants del còmic ja que també en aquest punt del Baix Empordà s'hi troba l'empresa Panini Còmics, la més important del país en còmics.
 
Els diferents emplaçaments on hi havia activitats del Festival estaven plens de públic que gaudia amb cada espectacle, amb cada nova aparició d'uns personatges més o menys coneguts que han estat ídols per molts. Els espectacles de carrer van acumular molta gent però també els diferents stands molt buscats per llibreries, editorials i altres empreses que volien donar a conèixer les novetats en el món del còmic. També es van formar cues a les parades on 13 autors de primeríssim nivell signaven els seus dibuixos o els seus còmics als visitants. Entre ells hi havia Óscar Martín, guionista de Tom & Jerry des de fa gairebé 30 anys.
 
Un altre dels punts de parada obligats al Festiva són els Photocalls on qui ho desitja pot fer-se una fotografia amb els seus personatges de còmic preferit. Qui té més sort, a més, se'ls trobava passejant, lluitant o fent de les seves pels carrers de Torroella.
 
Aquest any el Festival del Còmicha portat una exposició que és un tresor pels amants de Bola de Drac.La mostra encara es pot veure a la Capella de Sant Antoni fins 29 de juny. Un dels principals atractius de l’exposició és la col·lecció de 48 reproduccions dels ‘settei’ de Drangon Ball Z. Són dissenys de personatge que va fer l’estudi Toei Animation per tal que els animadors que participaven en el projecte tinguessin una mateixa referència durant el procés de dibuix i d’animació. Aquests dibuixos, destinats exclusivament a ús intern, només es poden mostrar en exposicions o revistes especialitzades. Tot i això les reproduccions en gran format dels personatges més estimats de Bola de Drac han estat el més fotografiat aquest cap de setmana.
 
Igual que amb la Fira de la Màgia, la FIMAG, també amb la Fira del Còmic els comerciants i empresaris de Torroella s'hi bolquen de ple. Més d'una vintena de botigues han participat al III Concurs d'Aparadors i els carrers s'han vestit de còmic. Panini ha participat també editant un àlbum de cromos del Festival del Còmic, uns cromos que repartien els comerciants del municipi.