La Fundació Mascort inaugura exposició centrada en la visió del col·leccionista d'art

Les millors obres del col·leccionista Ramon Mascort es poden visitar a la Casa Galibern de Torroella de Montgrí. La seu de la Fundació Mascort acull des d'aquest divendres una rilogia d'exposicions entorn a la col·lecció pròpia de pintura i dibuix amb el títol "L'art de la pintura i el dibuix. Visions 1400-1800". 
This text will be replaced
Es tracta d'una mostra de peces d'entre el segle XV i el XIX que s'articulen entorn a diferents àmbits cronològics on les obres dialoguen entre sí. A banda d'exhibir aquestes peces artístiques, el repte d'aquesta exposició és donar a conèixer l'òptica del col·leccionista. Una particular visió del món que aporta noves lectures a les obres adquirides i que traça lligams entre peces aparentment inconnexes per mitjà dels gustos, tècniques i formats preferits. 
 
La peça principal d'aquesta mostra és el retrat de la reina Margarita d'Àustria acompanyada de la nana doña Sofía, de Juan Pantoja de la Cruz. Es tracta d'una obra pictòrica que mostra l'excels nivell de la pintura espanyola durant el Renaixement, on hi apareix la reina embarassada d'Ana María Mauricia, futura reina de França i mare de Lluís XIV. 
 
Ramon Mascort va perseguir-la durant anys des que se'n va enamorar en una fira d'antiquaris i finalment va poder-la incorporar a la seva col·lecció. 
 
L'exposició es podrà visitar fins el 12 d'octubre de forma gratuïta a la seu de la Fundació Mascort.