Ítaca tanca el festival d'enguany amb Alpha Blondy

El Festival Ítaca tancarà la seva tercera edició amb un mite internacional del reggae. Alpha Blondy serà l'actuació estelar d'aquest certamen empordanès en la seva única parada a Catalunya.

 

This text will be replaced

El concert serà aquest divendres a les deu de la nit en el marc incomparable de la platja del Port Bo de Calella de Palafrugell, un balcó privilegiat d'un dels racons més emblemàtics de la Costa Brava. Conegut per les lletres contestatàries i amb molt d'humor per parlar de política, l'artista de Costa D'Ivori, considerat l'actual hereu de Bob Marley, presentarà a l'Ítaca el seu darrer àlbum titulat Positive Energy.

Amb el concert d'Alpha Blondy es posa el punt i final a la tercera edició de l'Ítaca, un festival que tot i la seva juventut, ha aconseguit crear una marca compromesa amb l'acció i una cultura assequible i de qualitat. En aquest tercer any, el festival ha itinerat per vuit poblacions empordaneses amb deu concerts, una obra de teatre, una xerrada, dues exposicions, un espectacle familiar, poesia i la tradicional pujada al Montgrí.

D'entre les seves propostes de cartell, quatre van esgotar totes les entrades. Van ser Albert Pla i Diego Cortés a  Pals, Juan Diego Botto a Palafrugell, Roger Mas al Castell Gala-Dalí de Púbol i la novena edició del Jazzpera a La Pera. Altres de les actuacions destacades de l'Ítaca 2015 han estat les d'Els Pets i Les Llufes, Anna Roig i L'ombre de ton Chien, La Pegatina o la batalla de Galls entre Cris Juanico v. Guillamino.