Veïns, estiuejants i Ajuntament exigeixen solucions per la degradació de Els Griells

Un cartell indica que hi ha una platja, però si gires la mirada aquesta ni hi és, ni se l'espera. La dutxa i la torre de vigilància de l'altre cantó del passeig també són vives imatges de la degradació de Els Griells.

This text will be replaced

Els veïns i estiuejants de Els Griells volen solucions a la desaparició de la platja i sobretot mesures per garantir la seguretat dels seus edificis. Els pedaços que l'Ajuntament s'ha vist obligat a fer no són efectius i per això reclamen solucions.

Pedaços que duren de nadal a Sant Esteve

Entre aquests pedaços que han durat de nadal a Sant Esteve hi ha la baixada de serveis cap a la platja que hi ha just al final del Passeig dels Griells. Auqesta baixada s'ha hagut de refer més d'un cop i actualment ja torna a tenir signes clars de degradació, que a la tardor poden esdevenir severs.

Els problemes als Griells es remonten a la gran Llevantada del 2008 que va esborrar la platja i va malmetre el passeig marítim. Aquest s'ha restaurat però la platja ha anat desapareixent any rere any i ara l'aigua ja toca les pedres que es van posar per protegir els edificis. El consistori i els veïns temen que les llevantades que hi ha cada hivern posin en risc la seguretat de les vivendes i torni a malmetre el passeig.

Pancartes i una manifestació

Davant d'aquesta situació veïns i estiuejants han fet pal·lès el seu malestar amb pancartes penjades dels edificis. El consistori els dóna total suport i ja s'ha reunit amb ells per trobar solucions. De fet, responsables i tècnics municipals ja s'han reunit amb una comissió de veïns de la urbanització El Griells per tractar amb deteniment la problemàtica, explorar i posar sobre la taula diferents alternatives per poder resoldre la situació. Els representants veïnals han creat una comissió tècnica integrada per un grup de professionals del món de l'urbanisme i el territori, que tenen habitatges a la urbanització. A través d'aquesta plataforma volen aportar els seus coneixements a la resolució de la problemàtica. L'Ajuntament ha valorat molt positivament l'oferiment, i s'ha acordat que aquesta comissió treballarà coordinadament amb els serveis tècnics municipals per elaborar un avantprojecte, amb diferents opcions, que es presentarà a l'Estat.

En paral·lel el proper dia 16 hi ha convocada una manifestació per exigir solucions. Protesta a la qual es sumara el consistori.

Reunió amb Costes al setembre

L'alcalde Jordi Cordon ha demanat una reunió urgent amb Costes a Madrid per buscar una solució però aquesta serà complicada. Fonts municipals asseguren que el delegat territorial d'aquesta competència de l'Estat els ha traslladat que la predisposició hi és tota, però que està desbordat i lligat de mans ja que no té pressupost.

Notícies relacionades

Indignació davant la negativa de l'Estat a arreglar Els Griells (05-04-2013)

L'Ajuntament assumeix les obres del passeig de Els Griells (13-06-2013)