L'Estartit diu prou i reclama solucions urgents a la degradació dels Griells

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit portarà a Madrid 2.500 instàncies que els veïns i estiuejants dels Griells han recollit exgint solucions a la degradació de la platja.


This text will be replaced

Aquest diumenge una manifestació va posar negre sobre blanc a una exigència que pel consistori és urgent i pels propietaris una qüestió de seguretat. Ambdós temen que amb l'arribada de les llevantades de la tardor i l'hivern els edificis i el passeig puguin quedar malmesos.

Les llevantades han  destrossat la platja

Els problemes als Griells es remonten a l'any 2008 quan una llevantada va esborrar la platja i va destrossar el passeig marítim. Després de nombroses demandes aquest es va reconstruir i la platja es va regenerar però els successius temporals han anat retirant la sorra i descalçant el litoral. Fins al punt, que malgrat les reposicions que hi ha cada any, avui ja no queda platja i les onades trenquen a les roques que s'han posat per protegir el passeig.

Desenes de propietaris, veïns  i estiuejants van sortir aquest diumenge al carrer per reclamar solucions en una protesta pacífica, familiar però contundent. Amb pancartes en diferents idiomes i amb el color groc que ha caracteritzat la protesta van presentar 2.500 al·legacions per reclamar a l'Estat, que és qui té competències en primera línia de costa, que actuï.

Unitat al poble

El ple, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit i l'EMD es de l'Estartit es van unir a la protesta i l'alcalde Jordi Cordón es va comprometre a portar les instàncies més un informe dels serveis tècnics municipals i un recull de fotografies a la reunió que previsiblement es celebrarà el setembre amb la Direcció General de Costes del Govern Espanyol. En aquesta reunió el consistori exigirà que s'acabin els pedaços i que s'aposti per una solució definitiva. Reclamen volutat política per atacar un problema que s'ha convertit en una emergència.

En paral·lel a la manifestació, un grup de veïns i tècnics municipals han constituit una comissió per analitzar quines són les solucions més adients pels Griells i traslladar-les a Madrid. Fonts municipals admeten, però, que l'Estat ja els ha comunicat que no té disponibilitat pressupostària i de fet les inversions al litoral gironí en el pressupost de l'any que ve, el del 2016 són pràcticament nul·les i les d'aquest 2015 escasses.

L'acte de protesta d'aquest diumenge va consistir en uns parlaments, la recollida de les instàncies i un recorregut pel passeig marítim dels Griells.