Khatia Buniatishvili desplega la seva màgia al Festival de Torroella

Concert de lluïment a Torroella de Montgrí en una de les cites ineludibles pels amants del piano. Khatia Buniatishvili va despelgar tota la seva màgia interpretant obres de Ravel, Litz, Mussovski i Stravinski.

La pianista georgiana de 28 anys és una de les figures emergents de la interpretació d'aqeust instrument. Nascuda a Tblissi el 1987 estudia des dels 3 anys i té una extraordinària capacitat d'interpretació. De fet, amb tan sols sis anys ja va debutar com a solista de la orquestra de cambra de la capital de Geòrgia i ha actuat a diversos països europeus, Estats Units i Israel.  Aquesta és la primera vegada que aterra al Festival de Torroella.

Buniatishvili ha guanyat diversos premis internacionals i ha estat convidada regularment a festivals de prestigi com els de Varbier, Lucerna Ravinia, Aspen, Gstaad, Amsterdam o Sant Petesburg, entre d'altres. S'emmiralla principalment en pianistes de les velles generacions com Sergei Rakhmàninov, Glen Gloud o Martha Argerich, la seva ídol.

Jordi Savalls, Maria Bayo i Jan Lisiecky amb l'orquestra simfònica del Vallès seran els encarregats d'encarar la recta final del Festival.