Gairebé 10.000 espectadors al Festival de Torroella de Montgrí

El Festival de Torroella de Montgrí abaixa el teló amb un 88'5% d'ocupació i gairebé 10.000 espectadors. En la seva 35a edició, el certamen torroellenc ha celebrat un total de 34 concerts entre el 2 i el 20 d'agost que han combinat noms consagrats de la música clàssica, nous valors consolidats nacional i internacionalment i programes innovadors i poc habituals. 
Enguany el festival va tenir un gran taloner associant-se amb el Fringe, que va portar durant 4 dies a la població  alguns dels joves talents europeus més prometedors del panorama musical. Un total de 21 concerts gratuïts es van celebrar durant aquest periode amb un gran èxit de participació. 
 
D'entre la resta de les 13 propostes que van copsar el cartell del Festival de Torroella de Montgrí, totes elles de pagament, destaquen les veus del tenor Josep Bros i soprano María Bayo, la versió en concert de l'òpera l'Orfeo de Monteverdi de l'Ensemble La Fenice, la presentació a Espanya de la soprano Anna Prohaska o les músiques d'Armènia de Jordi Savall que han tancat el festival. Totes elles, propostes tan elogiades que van fer ampliar l'aforament de l'auditori. 
 
En l'apartat instrumental, destaca producció pròpia del festival amb l'Orquestra Simfònica del Vallès i el pianista Jan Lisiecki dels dos concerts per piano i orquestra de Chopin, o els concerts de Khatia Buniatishvili o Joaquín Achúcarro sols al piano. 
 
Amb aquest balanç s'acomiada el festival torroellenc fins l'any vinent en una edició on la seva directora, Montse Faura, considera que s'ha creat "una correspondència perfecta entre el festival somiat, el festival fet i allò que ha passat dia a dia".