Els Pirates i Corsaris desembarquen aquest divendres i fins diumenge a l'Estartit

L'Estartit ja ho té tot a punt perquè des de divendres i fins diumenge, els Pirates i Corsaris desembarquin al nucli i les Illes Medes amb un bon grapat d'aventures i activitats per a tota la família.

This text will be replaced

El programa d'enguany inclou unes quantes novetats com La Festa de Compromís entre el Pirata i la Pubilla de l'Estartit que es farà a la carpa de la Llevantina amb un bon sopar, bona música i molt d'humor o una sessió de cinema a la fresca, el divendres a la nit, on es projectarà la pel·lícula 'Pirates'.

L'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes conjuntament amb el comerç local i el suport de l'ajuntament, d'altres institucions i entitats del municipi han organitzat un cap de setmana on no faltarà de res per recordar el passat piratesc del poble. Des del segle XVI, els pirates també assetjaven els pobles costaners del Baix Empordà i Les Illes Medes van ser refugi de pirates de tota mena, especialment barbarescos. Des de la Meda, els pirates dirigien els seus atacs cap a terra ferma. D'aquella època se'n conserven diferents elements patrimonials com les torres de defensa que van construir els masos de la plana per protegir-se i que, per exemple, durant el festival són visitables.

Aquest divendres a la tarda i vespre es faran les primeres activitats. Els pirates i corsaris arribaran a la platgeta del port a dos quarts de nou amb un espectacle pirotècnic molt vistós, abans i després es farà una cercavila pels carrers de l'Estartit i es posarà en marxa el mercat d'artesans.

Però el gruix d'actes, especialment, es concentrarà entre dissabte i diumenge. Des de les deu del matí i fins el capvespre hi haurà animació i ambientació de carrer, molts espectacles, tallers familiars, un circuit d'aventures, visites a la Meda Gran, un segon desembarcament de pirates, havaneres, excursions en vaixell, marxandatge de la fira i moltes més propostes.

També cal destacar l'exposició del festival, enguany, dedicada als pirates i corsaris al cinema.