8 restaurants participen a la X Jornada de La Poma a la Cuina

De l'arbre al plat. En plena collita de la poma 8 restaurants de Torroella de Montgrí  i l'Estartit celebren les jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina', unes jornades que arriben a la 10a edició amb bona salut i demostrant que aquest producte tan empordanès té mil i una possibilitats a la cuina.
This text will be replaced
 
En entrants, en plats principals i com no, també són les reines de les postres. Les pomes amb totes les seves varietats i gustos són ara producte de temporada i qui les vulgui degustar ho pot fer durant tot aquest mes a Torroella. Ha passat ben poc des de que s'han collit fins que s'han cuinat però cada xef li ha sabut donar el seu toc i amb encerts han elaborat grans plats, uns de novedosos i d'altres més tradicionals.
 
6 restaurants de l'Estartit, 1 de Torroella i 1 de Gola del Ter ofereixen menús que oscil·len dels 25 als 35 euros. Entre els plats a triar cada restaurant fa la seva selecció però fent una ullada als menús hi trobem atractives propostes que de ben segur tindran molts d'adeptes.
 
Canelons de marisc, bolets i poma;llobarro farcit de llagostí amb textures de poma; brandada de bacallà amb poma, envoltini de poma vermella amb formatge de cabra, tatin de botifarra negra amb poma reineta i ceba caramel·litzada i com aquests un munt de plats deliciosos per triar.
 
Complementant l'oferta dels retaurants i per implicar també els veïns del municipi amb les Jornades es farà el 10 d'octubre un showcooking amb el pastisser Josep Brugués, el 17 d'octubre una visita guiada a un camp de pomes i el 24 d'octubre un concurs popular de pastissos de poma.
 
Les jornades les ogranitza des de fa 10 anys l'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes.