La licitació del Molinet es farà aquest mes

Les obres del passeig del Molinet L'Estartit també tenen data. L'alcalde de Torroella de Montgrí-L'Estartit va arrencar un doble compromís de la reunió amb Ministeri de Costes de Madrid. 
This text will be replaced
A banda de portar a terme una actuació d'urgència per reforçar l'escullera dels Griells, el subdirector de Medi Natural, Ángel Muñoz, va assegurar que abans de finals d'octubre les obres del passeig del Molinet es posaran a licitació.
 
Si bé la dels Griells era una de les prioritats de la trobada amb l'Estat, a la cartera Cordón portava altres temes importants a despatxar com és el del Molinet. I és que la urbanització del passeig del Molinet esdevé una qüestió que fa anys que s'arrossega i que s'ha demorat molt en el temps.
 
La publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat que es fa amb l'anunci de la licitació és la garantia que la partida econòmica que hi ha destinada per aquestes obres quedi retinguda per la seva execució, i s'evitaria que un suposat canvi de govern tornés a encallar el procés.
 
El 2016 podria ser el definitiu per acabar amb els problemes al Molinet que es remunten al 1994 quan després de fortes pluges es va detectar que la muntanya estava molt fràgil i podien haver-hi esllavissades, El 2001 després d'un temporal i fortes esllavissades amb l'aparició d'esvorancs es va decidir tancar el passeig per motius de seguretat. El tancament es va mantenir fins fa un any quan van acabar les obres del Cap de la Barra que van suposar la construcció de dos murs d'altura variable i d'una llargària de 130 metres que han evitat que les pedres que es desprenen caiguin a la zona de vianants. A banda dels murs també es van instal·lar ancoratges, es van eliminar els blocs inestables i es va construir una xarxa amb forma d'espina de peix per recollir les aigües. 
Per davant queda, doncs, la rehabilitació del passeig que podria arribar en tan sols uns mesos.