Colau, Suárez o el Joker entre els caganers d'aquest Nadal

Amb els màxims representants polítics de la Unió Europea d'una banda i els líders de les forces independentistes de l'altra, la situació política del país queda retratada al pessebre. Podria ser la representació del bany d'estelades convocat pel Barça - BATE Boríssov de Champions d'aquest dimecres però és la presentació de les figures que l'empresa caganer.com de Torroella de Montgrí ha fet per aquest Nadal.
This text will be replaced
En l'àmbit polític destaquen les figures de les alcadesses Ada Colau i Manuela Carmena a més de Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i David Cameron en al vessant internacional. 
 
Del món cultural destaquen Elthon John i Bono dels U2 en l'àmbit musical i els caganers de la princesa Leia i el Joker dins del cinema. 
 
El devanter del Barça Luís Suárez encapçala l'apartat esportiu on també hi ha una caricatura del popular fenòmen del running en versió femenina i masculina. 
 
Com a novetat i en homenatge als més freaks, Twitter, Android i Linux també han tingut el seu caganer. 
 
Com és habitual, a la nova col·lecció també s'hi han incorporat noves professions, enguany ha estat el torn dels carnissers, els forners i els fotògrafs. 
 
La porra de l'empresa caganer.com preveu que un any més, les figuretes independentistes seran les més venudes d'aquest Nadal. 
 
D'uns anys ençà la presentació dels nous caganers de l'empresa torroellenca s'ha convertit en tot un esdeveniment que dóna tant a la comarca com a Barcelona el tret de sortida a la campanya nadalenca. Si bé les vendes físiques segueixen sent les més abudants, cada cop es dispara més la venda de caganers on-line entre aquells que volen fer un regal original o col·leccionar aquestes figures artesanals úniques. 
 
És precisament aquest pagès català la figura que es manté imbatible al capdamunt de la llista de caganers més venuts pel seu arrelament tradicional a la cultura catalana. D'aquest model original, però, n'han sortit més de 450 variacions de caganers que amb enginy i bon humor, han aconseguit arribar a diferents targets de públic.
 
Des de l'emprensa familiar caganer.com asseguren que ja treballen en alguns dels models per l'any vinent que no han arribat a temps per aquesta temporada. És després de reis quan la família s'asseu a taula per recollir tot el feeback captat a les fires nadalenques i fer la pluja d'idees més o menys definitiva per triar qui seran els afortunats de tenir el seu homòleg escatològic el Nadal següent.