Torroella de Montgrí enceta el Nadal amb el pessebre de Josep Mir

El Montgrí coronat pel castell, el coll de la Creu o l'Ermita de Santa Catarina. Podria tractar-se d'una maqueta de Catalunya en miniatura però parlem del pessebre de Josep Mir, una de les joies nadalenques de Torroella de Montgrí. I és que al municipi l'inici del Nadal no el marca ni l'encesa de llums ni els aparadors engalanats, sinó la inauguració d'aquest pessebre gegant.  
This text will be replaced
Amb 24 metres quadrats d'extensió i tot d'elements naturals formant les seves bases, el pessebre de Josep Mir s'ha convertit des de fa anys un dels principals atractius de les festes. El Museu de la Mediterrània acull aquesta particular obra d'art que ja llueix orgullosa al seu aparador. 
 
Emmarcat per paisatges murals de les Gavarres, el Pirineu, el riu Ter o les Illes Medes, el pessebre mostra tots els elements clàssics del Nadal com els àngels, jesús, maria, josep, els pastors o els dimonis de l'infern amb alguna llicència poètica de l'autor, com ara la Masia del Barça. 
 
Tot i repetir anualment la mateixa estructura, el pessebre presenta cada any alguna novetat. 
 
A banda de les seves grans dimensions, un dels motius que han convertit el pessebre el Museu de la Mediterrània en una referència són els seus impressionants efectes especials. 
 
En Josep Mir inverteix tot un mes preparant aquest pessebre, ja que la fase de muntatge és llarga. De fet, es comença a meditar el disseny l'any anterior. 
 
L'afició d'en Josep Mir pel pessebrisme ve des d'antic. Tot i els esforços que inverteix anualment en fer el macro pessebre de Can Quintana, a casa seva, tampoc hi falta mai el pessebre. 
 
Tot i repetir-lo a cada edició, són moltes les persones que anualment visiten el pessebre. Molts ho fan per tradició, però també hi ha qui hi va amb l'afany de guanyar algun premi.
 
Amb la celebracio d'aquests concursos, el públic aconsegueix veure el pessebre amb uns altres ulls. 
 
El pessebre d'en Josep Mir es podrà visitar de forma gratuïta fins el dia 1 de febrer, moment en què el Nadal se'n va a la caixa fins que arriben els primers freds de l'any següent.