Èxit de participació a la més que consolidada Fira de Sant Andreu

Són pocs els esdeveniments que poden dir que tenen més de 600 anys d'història i la Fira de Sant Andreu te Torroella de Montgrí n'és un. El municipi torroellenc ha celebrat enguany la 622a edició d'aquesta fira que, a banda del seu caràcter agrícola i ramader, també ofereix un gran ventall d'activitats dirigides a tots els públics.
 
This text will be replaced
 
Després de sis segles, Torroella de Montgí segueix apostant fort per una de les fires més importants i antigues de Catalunya que, tot i que en els últims anys s'ha convertit en una fira multisectorial, segueix donant un èmfasi especial a l'agricultura, la ramaderia i el comerç de la vila.
 
La fira es va començar a celebrar sis segles enrere quan Torroella era un municipi dedicat pràcticament a la ramaderia i amb el pas dels anys aquesta fira ha anat evolucionant fins a convertir-se avui dia en un esdeveniment farcit d'activitats que atrauen a tots els públics. 
 
La Fira de Sant Andreu enguany ha comptat amb 7 espais de mostra i 300 expositors relacionats amb diverses vessants de l'activitat del sector primari. Una de les més importants és l'exposició i la venda de vehicles i maquinària agrícola que any rere any farceix el passeig Vicenç Bou del municipi de tot tipus de tractors i màquines agrícoles pensades per atraure els pagesos de la zona.
 
L'exposició de maquinària agrícola aquest any ha anat acompanyada d'un mercat artesanal, una exposició de concessionaris de vehicles nous i de 2a mà i activitats pels més menuts de la casa. 
 
I a banda de tot això, el món animal també juga un paper destacat a Torroella de Montgrí. De fet, les dues activitats estrella del cap de setmana de la Fira de Sant Andreu són la Festa del Cavall i el popular Concurs de Gossos d'Atura.
 
Els amants del món eqüestre han pogut gaudir d'exhibicions com la doma clàssica, vaquera o el volteig Kossak, una disciplina que no va deixar indiferent el públic assistent. La festa del cavall cada any té més èxit i és per això que no només hi participen genets de Torroella o els voltants sinó també genets de nivell internacional.
 
I l'altre plat fort de la Fira de Sant Andreu és el popular Concurs de gossos d'atura que es celebra cada any al municipi i que crea una gran expectació. D'entre els concursants, que venen d'arreu d'Espanya i França hi ha Jordi Muxach propulsor d'aquest concurs, veí de l'Estartit i conegut pel seu crit 'Jau, Coloma, Jau' a la seva antiga gossa Coloma amb la que va guanyar campionants nacionals i internacionals durant els 90. Aquest concurs forma part de l'extensa programació de la Fira de Sant Andreu de Torroella i és un punt fort d'atracció del públic.