Els cossos de seguretat expliquen la seva feina als ciutadans

Per catorzè any consecutiu els cossos de seguretat i emergències que actuen al Baix Empordà i arreu de Catalunya es van desplaçar fins el Port de l'Estartit per mostrar a la ciutadania quina és la seva tasca diària. Una jornada festiva que busca la proximitat entre ciutadans i tots aquests treballadors que estan al sevei de les persones vetllant per la seva protecció, seguretat i cura. 
This text will be replaced
Durant el mati del diumenge els visitants que s'arribaven fins aquest punt del port on es van instal·lar els cossos van poder visitar els vehicles que s'utilitzen, van poder observar el material del que disposen i fins i tot van ser espectadors d'un gran simulacre en el que hi van participar molts d'aquests cossos. 
 
L'objectiu de la jornada és aconseguir acostar la societat als cossos policials i de seguretat per poder-los explicar de primera mà, tant als grans com als petits, en què consisteix la seva feina.
 
A l'Estartit hi van participar els Mossos, la Guardia Civil, els Bombers, els Agents Forestals i els Agents Rurals, les ambulàncies i la Creu Roja, entre d'altres. Entre les exhibicions dels diferents cossos de seguretat, enguany els Bombers van explicar com es feia un rescat de muntanya.
 
A banda de les exhibicions que van fer els diferents cossos de seguretat i emergències a l'Estartit els nens i nenes han pogut sentir-se per un dia Mossos, Bombers o metges d'emergència pujant als diferents vehicles de cada cos.
 
Els diferents cossos que van participar a l'Estartit a la 14a Exhibició i Demostració de vehicles i materials dels cossos de seguretat i emergència van coïncidir que aquesta activitat és molt important perquè els ciutadans coneguin la tasca dels diferents cossos i serveis que es dónen i perquè els agents tan de la policia, com dels Mossos i de la Guàrdia Civil puguin apropar-se a totes les persones que avui encara els veuen com a agents distants amb la ciutadania.