Les Trobades de Música Mediterrània de Torroella se celebren els dies 1, 2 i 3 d'abril

El Museu de la Mediterrània ha decidit canviar les dates de les Trobades de Música Mediterrània que aquest 2016 arriben a la seva XI edició.  Aquesta activitat que té com objectiu apropar una cultura de la Mediterrània a partir de les seves músiques, els seus ball i els seus cants,

és un referent dins el món de la cultura popular i amb aquest canvi vol agafar més dimensió i apropar-se molt més al gran públic . El Museu de la Mediterrània ha decidit avançar les Trobades un mes i aquest 2016 s’organitzaran el cap de setmana de l’1, el 2 i el 3 d’abril.

Amb aquest canvi es vol aconseguir no entrar en competència amb altres esdeveniments que es produïen al voltant del pont de l’1 de maig i convertir l’esdeveniment en una activitat central al territori. A part es vol obrir les Trobades de Música més enllà de les parets del Museu de la Mediterrània on fins ara s’esdevenien moltes de les activitats i es vol portar la festa al carrer i fer-ne partícips a grans i petits. Un dels grans objectius es fer participar totes aquelles associacions vinculades a la cultura popular i a la música, als balls i als cants del territori. Tot això sense perdre l’essència de trobades que han acompanyat al llarg d’una dècada a aquesta activitat.

La Cabília a les Trobades de Música del 2016

El 2016 la música, els balls i els cants que descobrirem seran els de la Cabília. Són molts els tresors musicals que amaga la riba sud de la nostra Mediterrània, tan propera i alhora tan desconeguda. En aquesta edició, les Trobades ens duran fins un territori fascinant que ha resistit els embats dels successius conqueridors, mantenint un interessantíssim patrimoni musical: la Cabília. La Cabília ens arriba, doncs, carregada de colors, ritme i una explosiva oralitat. Aquest territori muntanyós del nord-est d’Algèria, que s’aboca sobre el mar amb impressionants penya-segats, compta amb un patrimoni immaterial de gran valor que intentarem anar descobrint a través de tallers, xerrades, concerts, contes i d’altres activitats obertes. Aquest mes d’abril, Torroella anticipa l’arribada de la primavera amazic.