El terratrèmol de l'octubre va fer moure un bloc de la muntanya del Cap de la Barra a l'Estartit

Alerta al Cap de la Barra de l'Estartit per l'aparició d'una esquerda a la muntanya. Els testimonis instal·lats en aquest àmbit durant les obres de restauració del passeig el Molinet han revelat que arran del terratrèmol de 4'3 graus que va saccejar la costa empordanesa el passat 28 d'octubre, un bloc de la muntanya s'ha mogut. 
This text will be replaced
Aquest fenomen s'ha produït prop d'un conjunt de vivendes de segona residència i de lloguer de temporada. Per garantir-ne la seguretat, des del departament de Territori de la Generalitat de Catalunya s'ha fet un requeriment per senyalitzar l'àmbit i delimitar l'accés a les persones.
 
Els veïns afectats han fet arribar a l'ajuntament la seva preocupació per saber com es procedirà i si les mesures que es prenguin poden afectar les seves previsions per la temporada alta. De moment però, el consistori està a l'espera de l'informe tècnic definitiu.  
 
L'ajuntament de Torroella de Montgrí - L'Estartit ja va tenir un ensurt semblant a mitjans del novembre del 2013, quan un episodi d'intens temporal va causar el desprendiment de dues roques d'un metre cúbic de diàmetre que van impactar en una casa de la urbanització de Torre Moratxa. Arran d'aquell cas, aquest àmbit està protegit amb pantalles dinàmiques i no s'hi han produit més incidents.