El Museu de la Mediterrània de Torroella acull l'exposició de Fina Miralles

El Museu de la Mediterrània enceta un nou cicle d’art de la mà de l’artista Fina Miralles, amb una llarga trajectòria artística i vital que fa una parada al seu repòs per exposar a Torroella de Montgrí del 18 de març al 16 de maig.

Fina Miralles (Sabadell, 1950), que es pot considerar que té una sèrie d’obres claus per la història de l’art de les avantguardes de la segona meitat del segle XX a Catalunya, ens oferirà l’exposició La Pervivència de la vida, un exposició inèdita que ens es presenta l’olivera com a símbol del caràcter silenciós i mil·lenari. La inauguració de l’exposició serà divendres 18 de març a les 19 h de la tarda amb una performance que serà enregistrada en vídeo i passarà a formar part de la mostra. Amb aquest exposició s’enceta el cicle Camins Propers comissariat per Mar Serinyà i que ens oferirà al llarg del 2016 quatre exposicions que ens aproparan al nostre territori. Totes les exposicions del cicle són d’accés lliure i gratuït.

La pervivència de la vida de Fina Miralles

Després d'una llarga trajectòria artística i vital, Fina Miralles s'atura al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí del 18 de març al 16 de maig del 2016 per convidar-nos a viure una exposició inèdita, una exposició que porta per títol “La pervivència de la vida”, que si ens aturem a escoltar profundament, hi podrem sentir el batec de la Mediterrània.

La pervivència de la vidaés una exposició que té l’olivera com a element central i que ens la presenta com un símbol del caràcter silenciós i mil·lenari. Al seu voltant gira tota l’exposició, i se’ns mostra aquest arbre com el generador del fruit a partir del qual s’obté l’oli, un dels aliments essencial de la nostra cultura mediterrània i alhora un dels element principals pels rituals ancestrals. Una exposició on trobarem allò que és essencial de la vida i que a partir de la senzillesa i bellesa de l’obra de la Fina Miralles se’ns lliga profundament al nostre territori i paisatge més proper.


A partir de l’obra amb que Fina Miralles ens mostrarà un treball inèdit, es pot veure reflectida la seva trajectòria artística i vital. Una trajectòria que al llarg de 30 anys ha utilitzat diferents llenguatges artístics, instal·lacions, escriptura, pintura, films... Avui, tot queda condensat i resumit a La pervivència de la vida.

El dia de la inauguració, el divendres 18 de març a les 19 h,  es durà a terme una performance anomenada Uncions, dirigida per Fina Miralles i acompanyada pel grup performàtic “Ocells al cap”. El resultat d'aquesta acció serà enregistrada amb vídeo i passarà a formar part de la mateixa mostra expositiva, juntament amb altres instal·lacions de vídeo art.

Paral·lelament a l'exposició de Fina Miralles al Museu de la Mediterrània, l’artista també mostra el seu treball en el Museo Arqueológico Nacional de Madrid del 17 de Febrer al 27 de Març amb motiu de la 35ena edició d’ARCO a Madrid. Aquesta mostra acull l’obra Naturaleses naturals, de Fina Miralles presentada per primera vegada a la Sala Vinçon de Barcelona l’any 1973, una de les instal·lacions més rellevants de l’etapa de joventut.

Cicle Camins Propers

Amb aquesta exposició el Museu de la Mediterrània inaugura un nou cicle d’exposicions d’art contemporani que portarà a terme a l’Espai Montgrí, quatre propostes diferents però que es sustenten sobre una mateixa base. Mar Serinyà, comissària del cicle, s’ha mogut per aquells camins propers i ha buscat artistes que podem trobar tot passejant per l'Empordà. Artistes que treballen amb aquells elements presents a la nostra terra com pot ser el camp, el mar, el riu, etc

Un cicle d’exposicions que estarà clarament marcat per la multidisciplinarietat de llenguatges artístics, amb: pintura, dibuix, escultura, fotografia, vídeo, instal·lacions i performance a més de la transversalitat en altres camps.

Les exposicions del Cicle Camins Propers són:

LA PERVIVÈNCIA DE LA VIDA de Fina Miralles – Del 18/3/16 al 16/5/16

EMPORDÀ CONTEMPORANI d’Artistes Empordanesos - Del 20/5/16 al 4/7/16

COM UN VAS BUIT de Jordi Isern - Del 8/7/16 al 29/8/16

MAR/E/VELLES DEL NO RES de Núria Iglesias - Del 2/9/16 al 24/10/16